JOM KLIK-KLIK

CintA mushrooM SAyE

Sabtu, 21 Disember 2013

Jodoh Pasti Bertemu


Andai engkau tahu betapa ku mencinta
Selalu menjadikanmu isi dalam doaku
Ku tahu tak mudah menjadi yang kau pinta
Ku pasrahkan hatiku, takdir kan menjawabnya

Jika aku bukan jalanmu
Ku berhenti mengharapkanmu
Jika aku memang tercipta untukmu
Ku kan memilikimu, jodoh pasti bertemu

Andai engkau tahu betapa ku mencinta
Selalu menjadikanmu isi dalam doaku
Ku tahu tak mudah menjadi yang kau pinta
Ku pasrahkan hatiku, takdir kan menjawabnya

Jika aku bukan jalanmu
Ku berhenti mengharapkanmu
Jika aku memang tercipta untukmu
Ku kan memilikimu, jodoh pasti bertemu

Jika aku (jika aku) bukan jalanmu
Ku berhenti mengharapkanmu
Jika aku memang tercipta untukmu
Ku kan memilikimu

(jika aku bukan jalanmu)
Ku berhenti mengharapkanmu
Jika aku memang tercipta untukmu
Ku kan memilikimu, jodoh pasti bertemu

Jumaat, 20 Disember 2013

KIsah Puteri Yang Malang

Seorang puteri
Rupanya tidak jelita
Bukan juga berharta
Lahir insan biasa
Namun punya jiwa
Yang sangat setia

Pada suatu ketika
Puteri jatuh cinta
Pada sang putera
Baik rupa parasnya
Juga budi bahasa
Berkawanlah mereka

Masa berganti masa
Puteri meningkat dewasa
Hubungan tidak sekata
Tiada gelak ketawa
Puteri hilang punca
Tangisan pengubat duka

Putera berdiam durja
Tutur kata beradu sahaja
Puteri tenggelam punca
Menanti masa dah tiba
Perpisahan penghujung cerita

Sabarlah wahai puteri
Hidup ini untuk dinikmati
Hati yang luka perlu diubati
Bawalah diri pergi menyendiri
Kelak tiada hancur terperi

Buat putera yang disayangi
Berbahagia dikau insan menanti
Kelak suatu masa jangan dicari
Hati yang luka tiada penganti
Janganlah pisang berbuah dua kali
Badan binasa neraka merapati

*Tiada apa yg lebih mengembirakan melainkan melihat insan yang kita sayang bahagia dengan pilihannya...Semoga Allah memberkati kehidupanmu :)



Isnin, 28 Oktober 2013

Exam

Aduh.
Penasaran.
Malasnya.
Study.Oh MOOD!
Tolong datang.

Nota depan MATA.
Namun.

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Pergi

Saya ada satu cerita.
Bagi saya sedih.
Tak tahu bagi awak.
Saya pernah sayangkan seseorg.
Cukup manis.cukup baik.

Tapi.
Kini.
Dia hilang.
Saya cari.
Dia pergi.
Tinggal saya.
Seorang diri.


Dulu.
Saya sangat harap.
Harapan tinggi.
Awak.
Dulu saya xkan nangis.
Awak kata.
Hanya orang lemah akan nangis.

Saya ikut.
Xnangis dah.
Saya nak jadi orang kuat.
Tapi kan.
Nape skrg awak yg wat saya nangis.

Tiap malam saya tunggu.
Saya harap kalo awak datang.
Tapi.
Bila saya bangun rupanya.
Awak datang.
Tapi.
Dalam mimpi sahaja.

Saya rasa.
Mungkn dah sampai masa.
Saya bagi awak pergi.
Tak perlu.
Jaga saya lagi.
Saya kan dan besar.

Saya masih senyum.
Terus.
Senyum.
Masih.
Senyum
Dan

Senyum .Senyum.

Awak dan terus PERGI :)

Ahad, 10 Mac 2013

Akhirnya Dia Milikku


Syukur Alhamdulilah Selamat Akhirnya :)

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

Berphotoshoot sempena minggu praktikum.. #Enjoy sangat2 :)

Selasa, 26 Februari 2013

Big GiveAway by Cikgu Fizi, Fizgraphic, EmasPutih, Duniashida & AimanCool



TAG :


HADIAH TERGEMPAK DARI MR HAZIQ


Assalmualaikum n apa kabaq korang sume !!
Cam biasa sejak dah praktikum nie hidup ak serabut ngn keja-keja yg menimbun2 n xde belas kesian kat tuan die..apaa daa (nak berjaya mmg kena susah2 dulu senang2 kemudian kan) pewittt!!! :P

So,al-kisah citernya aku masuk mengajaq kelas 3 Ikhlas..Phiewww..kelas nie mmg #xbising pon ..hahaha :P
Kalo ikutkan kisah kat cikgu2 kat skolah nie..perghh!! kelas nie dipanggil kelas ahli syurga sbb budak2 die mmg dasyat2 giler..ok aku ngn beloved partner ak abby fana.kihkih diberikan klas nie untuk mengajaq subjek BAHASA MELAYU.. hamik KAW!!

Ak dgn telo PEROKK yg xleh nak control ...dok mengajaq jugak laa...hahahaha tgh tetibe dok mengajaq nie ade sorang dak laki nama HAZIQ dok huluq something kat aku..
Perghh!!apa benda suprise lak nie..aku dok takut kalo2 die bagi lipas ka,cicak ka..Memang sat tu gak aku lompat kuaq...hahahaha

Last2 tgk balik die bagi ini :)


Alololo swettnya kamu...
Makasih haziq,walaupun kamu nakal,cikgu slalu marah tapi dalam hati cikgu tetap sayang kat anak2 murid cikgu :)

* Ikhlaslah dalam mendidik anak-anak murid anda kerana setiap ilmu yang dicurahkan ganjaran untuk kamu di akhirat kelak ..Insya-allah

Isnin, 25 Februari 2013

FINAL OBSERVE 2013


Muka bahagia dah F.I.N.A.L observe ye.. HAHAHAHA
harinie azam berkobar-kobar sebab cheq pakai tudung baru okeyh!!!
bau kedai kowt.. HADO??
smlm g amik baucar buku..pewwww...dah boleyh g borong kedai buku pasnie.. :D
so,dah terlanjur kat KLUANG ..ape lagi borong tudung lerr..

yuhuuuu !!!
bahagianya muka cheq yg dah makin tembun nie...

kih kih kih 

Ahad, 16 Disember 2012

Nasi Lemak RM1

Assalamualaikum dan selamat petang sume...

Ok based on tajuk entri ak nak kongsi sket ngn korang pasal nasi lemak yg abah ak slalu p beli pagi2..
Ak dok share ngn hangpa nie bukan laa nk hingaq kata mak ak masak paling baik tp nk bg iktibaq sket kat penjual2 luaq sana kalo nak berniaga tu biaq laa ikhlas sket..
Nak jadi crita,dok cuti2 sekolah nie ak nie mmg pemalas tahap dewa laa,bukan nk kata tp mmg mak ak slalu dok tiup trumpet suh bangun..Bukan ak jelarh dok adk2 ak pon sama siap wat okestra lagi kat bilik nie..Tapi ak xkisah lantak hgpa laa nak wat apa pon jd jgn dok pegang2 ak...Memang sat g ada bdn jd bentuk 8..Ak mmg xleh terkejut..Penah nak jadi cerita mak ak kejut time tue ptg asenya,ak dok ngantuk sgt tidoq mak ak kejut,perghhh melompat ak dri katil teruihh p mandi nun..ngn tuala sume xbawak.Mmg kena bahan satu umah...
Sambung cerita td,pastu ak p dapuq laa lepas dah wat keja umah (tu pon mak bising,ang ni pemalas betoi)..Aku bkn pemalas tp ak xrjin ja nk wat.Kalo mai mood rajin ak sampai atap2 ak cuci..Tapi bila time xrjin tue mula laa sakit2 badan..Tergeliat laa urat simpul laaa...Sambung2 pastu ak pon p laa bukak tudung saji..Tengok dok ada satu bungkuihh nasi lemak bawah tudung..



uihh lebih kurang cmnie lerr nasi lemak die (pinjam google sat ak malas nk upload gmbaq)

pastu ak pon dok laa bersila atas kerusi baca doa makan ciap uihh ngn ayaq teh skali.Aku makan rsanya 3 cuap je kowt dah abes..ak xtaw laa ak makan mcm naga kaaa atau nasi lemak tu mmg sket..Pas makan ak p laa dok gesel2 ngn mak ak smpai mak ak tolak pala..Kakak dok gatai sgt nie napa..hahahaha..kena sebijik..habis tue xkan ak nak p gesel2 kat almari kowt..Majuk sat...wat muka cenggih kat mak ak..Pastu ak tnya " mak,nasi lemak tue mak dah makan eh smpai tinggai separuh.Awat sikit sgt tinggal kat kakak?Pastu mak ak balas sambil dok menyapu tue "Xdak masa nak makan nasi lemak hg eh.orang dh tinggai kat hg pon dah bgus,kata orang makan lak"Ak xpuas hati ak tnya lagi."Brapa RM abah p beli nun?" Mak ak balas"Hg nie pasaipa bnyak tya,mencekik jelarh?Ntah abah hg kata 5 bungkus rm5,Satu rm1 laaa tue...Tudiaaaa " Mak,apa mahai sgt..dah laa org makan 3x cuap ja.sampai seringgit.Buh teluq emas apa org nie..Tgk makan gg xjd gg emas pon.

Mak ak malas nak layan die p dapuq pastu amik timun,amik ikan bilis ngn teluq..Pastu panggil ak kat dapuq.Mai sini hg kakak..Hg p amik periuk hg rebus teluq nie.Tu p kupas ikan bilis nun..Hg masak tgh hari nie nasi lemak..Mak aihh menyesal plak ak tnya..Last2 mak ak dok p sambung menyapu.Sambil tu mak ak cakap,duit skrg nie bukan mcm duit dulu.Barang dh mahai.Orang pon nak untung.Kalo juai murah xde untung,harini bukak sok tutup laa kedai tue..Aku pon wat muka seposen...Yelarhh mak..Mai plak adk perempuan ak..Hg pandai ka masak kakak?

Baru ak sedaq.Bukan mak ke yg masak nasi lemak selama harinie.WARGHHHH 


Agak2 ak masak nasi lemak leh tumbuh gg emas x? HAHAHA

Sabtu, 15 Disember 2012

Wishlist Pertama Tercapai

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..
Dah lama xupdate blog..rindunya..hahahaha
Based kepada entri pasti tertanya2 wishlist ape yg ak dah dapat ye..hehehe...
Nak cerita sket laa kan pasal sejarah wishlist nie..
Dulu ak mmg suka sgt n berangan2 nak ade gadget2 mahal2 nie..yelarh orang kata bile ade gadget2 nie nama mcm bergaya sket..cheitt yeke bergaya?hahaha..orang kata laa kan..
So,ak pon memasang laa angan2 nk ade sume gadget2 canggih nie..
Then one day ak terfikir cmne ak nak dpt gadget2 nie tanpa kuar belanja yg bnyak?
Yela korg sume pon tahu kan gadjet2 nie sume mahai2 naaa...bukan seposen dua mcm kita dok beli eskrem malaysia tue.mmg laa boleyh beli 2,3 kan?nie angka gadjet pon nk dekat 1K..mmg luruh rambut yg mmg nk botak nie.hahaha.

So,tgh dok pikiaq2 cmne jalan nak cari duit tibe2 dok tgk lerr contest2 kat Fb nie..uihh hadiah die lumayan-lumayan jugak..Berbekalkan smangat ak pon apa lagi join lerr contest2 tue..Then ak rasa smpai stu tahap macam xleh menang je..Yelarh orang yg masuk tu beribu kowt..Tapi xpa mak ak kata kita xcuba kita xkan taw rezeki kita kat mana.kalo kita dah cuba kita xkan menyesal kalo xdapat pon.betoi x?so ak pon cuba laa lagi..Berbalik kepada cerita wishlist pertama yg ak dapat nie..hehehe..
Kisah die apabila ak telah memasuki stu contest photografi yg dianjurkan oleh TOURISM MALAYSIA ats program CUTI-CUTI SATU MALAYSIA.so dari stu ak pon korek2 gambaq2 lama ak balik,ak terjumpa ler semula gambar pemandangan matahari terbenam nie..sat na ak upload bg korg tgk gmbar tue..


Nie laa gambaq yg ak pertaruhkan dalam contest tue..

Kalo nak cerita nasib dalam contest nie mmg laa sgt2 tipis mcm kulit bawang merah tue..yelarh yg masuk tu sumenya ornag yg hebat2 kowt..kamera canggih2 kemain..DSLR tue..Lagi2 dieorg nie sume photografer hebat2 berbaanding ak yg biasa2 nie,yg asyik2 amik gmbaq tunjuk Peace!!!sampai mak ayah ak naik cemuih tgk."kakak,hg xdak posing lain kat,asyik peace xabes2?" aduhh mak dah yg tu jew kakak taw..kalo kakak taw posing lain confirm dh jd model dah..kah kah kah
So sambung balik nk jadi cerita mggu lepas laa ak dok tgh2 layan on9 nie tetibe pg tu dpt panggilan..Masa ak angkat tu ak dok dengaq bunyi pejabat..Awat dok hingaq sgt nie..pastu ak pon wat laa suara ckp standard ye encik nak ckp ngn spe.?Pastu die ckp die dri syarikat ape ntah..Then ak nie dok gabra laa malas  nak dgr lagi2 kalo yg mengaku dri BSN tu..cemuih nak dgaq die smbang pasai insurans..Last2 ak pon xbnyak songeh ak p letak.(JAHATNYA AK)

Then lepas tu orang tu tepon lagi..Ak pon pesan kat adk ak"k.chik hg p angkat tepon nun,cemuih laa bising ja.hg cakap laa kakak p mndi ka tgh dlm jamban ka..apa2 laa jnji jgn tepon dh" Pastu adk ak pon p laa jawab..Aku pon pk pasnie confirm die xtepon dah..Alik2 ptg tu no sma tepon balik...Hahaha..Ak pekena mak ak plak suh ckp..Then mak ak pon cakap laa..Tetibe terkejut beruk mak ak dok main jeling mata ngn ak.Kakak hg menang hadiah..Ak pon dok kemaruk p amik tepon jawab."orang tue kemain dok perli ak abes"berasap gak laa telinga..hahaha...ak pon tnya laa cik sy menang apa n no brpa..then die ckp cik noranis dpt no1..Pergh!!!Seumoq hidup ak msk contest gmbaq pemndangan nie xpenah kowt menang no 1 cmnie..

Lepas tue xpala ak pon dok cri2 contest tu balik..Mak ai adiah die yg ak xleh belah tue...

APPLE MACBOOK AIR + TRAVEL PACKAGE




Ketaq lutut gak nak p amik sebenarnya..Masa mula2 tu ak dok bising gak kat family ak,betoi ka ak menang nie,sampai nak kena tampaq ngn adk kecik aka si aiman tu"Hg nie kakak pasaipa p jelarh amik hadiah tue,kalut sgt eh" aduhh berbisa sungguh kata2 adkku ini.Apepun segala perancangan berjalan ngn lancar
Ak nak ucapkan terima kasih bnyak2 kat family ak,MAK,ABAH,K.CHIK n AIMAN serta kawan baik ak NORFAIZAN coz sudi teman ak p amik hadiah..teringat kenangan tawaf bandar damansara tu smpai 3x.Apepon sume tu jadikan pengalaman manis..Terima kasih bnyak2 kat IMPACT CREATION(M) yg sudi layan kitaorg walaupun time tu tgh lunch..

Lastly ak sajikan ngn gmbaq2 kitaorg masa kat sana.kih kih kih...





TERIMA KASIH ALLAH :)


Isnin, 6 Ogos 2012

'SEGMEN : Kad Hari Raya Eksklusif by MrPetak.Com'


klik barner untuk join 

PENGALAMAN :

-Zaman kecik2 dulu shippy suke telan air masa mandi..hehehe...DULU laa sekarang xda dah...hehehehe-



Ahad, 24 Jun 2012

beto kusyairi VS izzue islam


terujaaaa tgk dieorg berdua nieee sgtttt

first IZZUE nie shippy baru kenal die dri citer SENYUMAN DI KUALA LUMPUR..n baru sedar die nie ahli kumpulan FORTEEN...

second untuk BETO shippy baru lepas tgk lakonan die smlm dlm JANJI JUJUR SEPI..

bestttttttttt....

kbai xnak ckp pape mmg minat sgt2...:)

#200 KHAS UNTUKMU


shippy menunggu ketibaan FOLLOWER yg ke-200..

JENG..JENG..JENG..

Jumaat, 15 Jun 2012

I LOVE GERMANY

disebabkan DEMAM EURO 2012 dah bermula...shippy xketinggalan untuk berjga mlm melayan bola bertemankn adk2 tercinta n MR KERUPAI ...hehehe...walau berteman shippy n MR KERUPAI bkn dri team yg sama k...


MR KERUPAI of coz lerr NETHERLANDS 
SHIPPY xpayah disangkal GERMANY 



disebabkan masing2 menegakkan pasukan masing2 sekarang dah terbukti ye..

NETHERLAND vs GERMANY

1-2

hehehehe....

MR KERUPAI xyah nak sedih2 sgt lerr...owg sajew jew tue bg 2-1 AJEEEE...kih3...

BUT......

shippy ade minat sorang MAMAT kat team NETHERLANDS nie...dah gtahu MR KERUPAI pon...hahaha

SIAPA DIA???

jeng..jeng..jeng..


ROBIN VAN PERSIE....

handsomenyaaa andaaaa ..PEWITTT :)

so,MR KERUPAI xyah nak sorok lerr gaya rambut anda yeee..owg dah tahu awk tiru style MAMAT nie..
hahahahahaha...:P



Jumaat, 8 Jun 2012

#130 Jatuh Kepada Cik Nuha Ahmad...Yeahhh



akhirnyaa penantian follower ke-130 sudah tercapai..suke3..semakin hari bilangan follower shippy makin bertambah..jadi sebagai menghargai kesudian CIK NUHA AHMAD menjadi follower shippy yang ke-130,shippy nak promot blog cik nuha sket...

LET CHECK IT OUT!!


cantik n SWEETT :)

inilah CIK NUHA AHMAD yg gorgeous :)


Senarai BLOGLIST cik NUHA :)

TARGET #130


shippy akan menunggu ketibaan FOLLOWERyg ke-130 nie...
target harinie cukup smpai 130...kalau lebih lagi bagus..kalo xde pon xpew :P hehehehe

JENG...JENG..JENG

kita tgk sape yg kena....:)

kalau nak terima HADIAH MISTERI kena tggu sampai follower yg ke-1000

NIKON GIVEAWAY By Ieqah Blog Gajah


klik SINI

Dengan berbesar hatinya shippy ucapkan time kasih bnyak2 kat Mr Apih sbb TAG shippy dlm GA kali nie...hehehe
Terharu...Terharu...

Jadi untuk tidak mengecewakan Mr Apih,Shippy akan mengikut link GA yg diberikan...:)

KENAPA SAYA JOIN NKON GIVEAWAY BY IEQAH BLOG GAJAH ?

*shippy telah DITAG jadi mmg ikhlas untuk memenuhi amanah org ini ><
*bersyukur dapat berkenalan dgn penganjur GA dgn lebih dekat n menambah kenalan (berkawan biar seribu berkasih biar satu kan kekawan..hehe)
*of course wat yg terbaik sebab nak menang kan
*Hadiah pendrive tue mmg teringin sgt sbb classmate ade 1..teringin nak beli tp dgr citer LIMITED EDITION...huhuhuhu

Khas untuk IEQAH sebuah pantun :

Cik Ieqah manis nama diberi,
Penganjur rasmi GA kali ini,
Shippy dtg dgn berbesar hati,
Untuk dapatkan Pendrive yang diimpi 

PEWITTTTT !!

semoga berjaya semua :)



Khamis, 7 Jun 2012

Sampel Escada from UK


Oriteee alhamdulilah penantian akhirnya tiba..dok tgh syok2 tgk citer Filipina ENDLESS LOVE smlm tetibe posman mai ketuk..

Posman : Ada mai surat ..
Shippy : Surat apa plak?shippy xmohon masuk U pon...surat ape plak
Posman : ?????

terus masuk umah wat xtaw lagi...kalut tgk citer nie..15 minit pastu dok usha gak ape die nie..bau sampul pon dah bau wangi..belek2 tgk ape benda nie...hahahaha

jeng3...

bukak2 perghhh..semerbak satu umah bau perfume....

family dah usha pelik asal bau wangi niee....

shippy pon citer r posman antaq kat umah....hahaha tq ESCADA SEXY GRAFITI UK...nak beli rm250 woooo  shippy p usha ngn rumate aritue...hahahaha..

*SAMPEL PON SAMPEL laaaaa :P