JOM KLIK-KLIK

CintA mushrooM SAyE

Isnin, 15 November 2010

Bangun Pagi Anak Dara Oi...

~Pakcik nie mmg sungguh tol ngantuknya~

~Si belang nie 2x5 jugak laaa..bedal jew tido memane~


~budak nie xtahu terlebih tido kowt..hahaha~


Hurmm..kes nie mcm ak tujukan khas untk diri sndri jew..hahahaha..yurp2 kdang2 wanita moden nie(moden ke) mmg dah terbiasa dgn bgn2 lewat nie.Act ak sndri xthu nape laaa malas giler ak nak bgn lagi2 bila dh juh dri tempikan torpedo mak ak....kalo kat umah pehh!!xyah ckap laa mmg katil ak basah ngn siraman bunga mawar adk2 ak laa kalo lambat bgn...

itu larh nak ckp bila dh juh nie tempikan tue xdew jd secara automatik laaa kes kemalasan bgn awal tue smakin meningkat...Act kn bukn nak ckp laaa sebnarnya mmg patut pon kna siram air yelarh Mr Kerupai ak penah ckap ank dara xelok bgn lmbt nt org xmasuk minang,muka xberseri la..bla..bla..bla...(ak renung2 balik msti adew sbb kn knapa mak ayah kita marah bgn lambat)...

So secara automatik ak dpt idea utk share ngn korang pasal kesan untk bgn lambat nie :

1. Rezeki susah nak masuk n lekat

-Mana xnya cnfirm for sure kalo dh bgn lewat mknan untk korg sume dah abes...lagi2 mcm ak nie kalo bgn lewat cnfirm2 laa mknan kat kafe tue tinggal tulang n kuah jew..kn rezeki dh ilang..Lagi stu kalo korg bgn lmbat watnya korg da interview pg tue xke melepas..lagi2 kao exm x ke naya kew tendang dari dewan...ish3..seriau2...huhuhu

2.Muka Sembam n xberseri

-Ini mmg betol pon cuba nt korg try bgn pagi2 lepas Subuh xtido dah then lg stu korg bgn kul 12.G tgk kat cermin ape perbezaannya.Mmg for sure ketara laaa...mana xnya kalo yg bgn pg2 tue air wuduk dh kena kat muka ditambah plak kalo korg g jln2 kat luar rumah tgk pokok2 kat luar..pehh!!silap2 berseri2 laa muka korg tue kena chaya matahari yg da vitamin E...(orang kata laa)..Kalo muka bgn kul 12..hehe fham2 laa selembet mcmne..kn.kn..

3.Lambat jodoh kowt

-Xdelarh act nie simbolik jew.Yelarh misal kata org dtg nak meminang tgk2 ank dara tergolek ats katil ngn air liur basi lagi..lari bertempiaran makcik2 tue asenya..at least pg2 nie kta kna bersiap kemas2 pakai bju bersih2,bau wangi,umah teratur..(kalo xpandai masak sekalipun xpe yg penting 1st impression dh ok kn)...hehehe

*so,tiga2 tips nie ak juz kongsi2 ngn korg..bukan pe kdg2 ank2 muda termasuk ak nie suke abaikn benda2 nie...but masih lum terlmbat kalo nak ubah kn...
*ak da petua sket kalo bgn pg2 tue bg spe2 nk awet muda sbelum korg g mandi or cuci muka tue minum segelas air masak dgn selawat 3x...i.allah kalo amalkn bgus..SELAMAT MENCUBA!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan