JOM KLIK-KLIK

CintA mushrooM SAyE

Isnin, 15 November 2010

Bangun Pagi Anak Dara Oi...

~Pakcik nie mmg sungguh tol ngantuknya~

~Si belang nie 2x5 jugak laaa..bedal jew tido memane~


~budak nie xtahu terlebih tido kowt..hahaha~


Hurmm..kes nie mcm ak tujukan khas untk diri sndri jew..hahahaha..yurp2 kdang2 wanita moden nie(moden ke) mmg dah terbiasa dgn bgn2 lewat nie.Act ak sndri xthu nape laaa malas giler ak nak bgn lagi2 bila dh juh dri tempikan torpedo mak ak....kalo kat umah pehh!!xyah ckap laa mmg katil ak basah ngn siraman bunga mawar adk2 ak laa kalo lambat bgn...

itu larh nak ckp bila dh juh nie tempikan tue xdew jd secara automatik laaa kes kemalasan bgn awal tue smakin meningkat...Act kn bukn nak ckp laaa sebnarnya mmg patut pon kna siram air yelarh Mr Kerupai ak penah ckap ank dara xelok bgn lmbt nt org xmasuk minang,muka xberseri la..bla..bla..bla...(ak renung2 balik msti adew sbb kn knapa mak ayah kita marah bgn lambat)...

So secara automatik ak dpt idea utk share ngn korang pasal kesan untk bgn lambat nie :

1. Rezeki susah nak masuk n lekat

-Mana xnya cnfirm for sure kalo dh bgn lewat mknan untk korg sume dah abes...lagi2 mcm ak nie kalo bgn lewat cnfirm2 laa mknan kat kafe tue tinggal tulang n kuah jew..kn rezeki dh ilang..Lagi stu kalo korg bgn lmbat watnya korg da interview pg tue xke melepas..lagi2 kao exm x ke naya kew tendang dari dewan...ish3..seriau2...huhuhu

2.Muka Sembam n xberseri

-Ini mmg betol pon cuba nt korg try bgn pagi2 lepas Subuh xtido dah then lg stu korg bgn kul 12.G tgk kat cermin ape perbezaannya.Mmg for sure ketara laaa...mana xnya kalo yg bgn pg2 tue air wuduk dh kena kat muka ditambah plak kalo korg g jln2 kat luar rumah tgk pokok2 kat luar..pehh!!silap2 berseri2 laa muka korg tue kena chaya matahari yg da vitamin E...(orang kata laa)..Kalo muka bgn kul 12..hehe fham2 laa selembet mcmne..kn.kn..

3.Lambat jodoh kowt

-Xdelarh act nie simbolik jew.Yelarh misal kata org dtg nak meminang tgk2 ank dara tergolek ats katil ngn air liur basi lagi..lari bertempiaran makcik2 tue asenya..at least pg2 nie kta kna bersiap kemas2 pakai bju bersih2,bau wangi,umah teratur..(kalo xpandai masak sekalipun xpe yg penting 1st impression dh ok kn)...hehehe

*so,tiga2 tips nie ak juz kongsi2 ngn korg..bukan pe kdg2 ank2 muda termasuk ak nie suke abaikn benda2 nie...but masih lum terlmbat kalo nak ubah kn...
*ak da petua sket kalo bgn pg2 tue bg spe2 nk awet muda sbelum korg g mandi or cuci muka tue minum segelas air masak dgn selawat 3x...i.allah kalo amalkn bgus..SELAMAT MENCUBA!!!

Kursus Kepimpinan Jpp 2010/2011


~bersama Miss Azie yg come lote..Mmg teruja ngn tempat nie~



~air terjun blakang ak nie mmg bez..(mmg ase nak terjun)..hee~

~Nie masa kat bilik meditasi(Syamim bg ceramah pe tue)..haha~


~Before nak g riadah petang~

Act juz nak kongsi kegembiraan ngn korang sume tntang kenangan ak terlibat ngn Kursus Kepimpinan Jpp(Jawatankuasa Perwakilan Pelajar) yg berlangsung 16-19 Oktober 2010.Memang bagi kenangan yg sgt2 menyeronokkan...Ak bersyukur sebab ini sahaja peluang untk ak bersama2 dengan ahli jawatankuasa yg lain dlm suasana di luar bidang akademik kami.untuk tentatif dia mcm biasa :

  • 7:30 am : bertolak dri maktab menuju PLGDP (tempat kursus kami nanti)
  • 8:30 am: makan kat Jentayu(tempat biasa warga maktab berenti kalo da event pape)
  • 12:00 pm:sampai n check in sehingga lah hari khamis tue kami check out

Banyak sungguh kenangan kami xbole lupa ok antaranya ak main bowling tin..Pehh!!mmg xsusah pon....kalo yg terror bowling tue cnfirm for sure laaa bole wat..nie yg tergagap mau tersasar bolanya...hahahaha..anyway thax kpada GEN n PAAN yg dah serve sume game untk kitaorg nie...mmg adventure sungguh laaa..hihihi

Game treasure hunt pon sonok...ak suke sbb group kitaorg smpai dulu..Mmg bnyak kena tipu laaa..berlari ke sana kemari kena nynyi lagu negaraku ngn lagu maktab jugak..Tp mg bez laaa sbb rse release btol tension time tue...ape kata sok pg2 ak nynyi kat luar bilik sorg2..agak2 kena lempor ksut x ngn jirn2 bilik ak nie...???=P



Hari last tue mmg kitaorg photoshot abes2an laaa..yelarh bkn senang nak mai dah..huhu..dri sni ak bnyak belajar sebenarnya dgn profesion ak sbgai JPP nie..Act bila kita dh pegang jawatan baru kta akn rsa bertanggungjawab...Dulu ak main2 bnyak...tp bila dah pegang jwatan 'keseriusan' tue penting...nmpk gila2 tp kalo suh ckp kat depan kaki ketaq 1000...hihihi..

*kepada korg yg da jawatan or amanah yg disandang laksanakan larh sebaik mungkin ye...Kelak amalan kita tue dpt tampung pahala kita kat akhirat nanti..I.Allah..=)

Setia VS Curang


Mamat A: Ak rasa kn muka ak nie encem lagi...ak berhak untuk curang sbb kalo sorang wat hal..mgkin ak bole g kat lagi sorang..
Minah A :Sy dah curahkan kasih syg sy setulusnya kpd kekasih sy..apa yg die suh sume sy buat.sy xpenah xdgr arahan die..tp npe sy sering jd mangsa kecurangan die..apa salah sy..
Mamat B :Sy dah didik dia sebaik mungkin..Sy harap satu hari nt die akn berubah.Mgkin boleh jd isteri yg solehah dan ibu yg baik kpada anak2 sy nt...tp entah laaa...
Minah B :Dia nak sibuk kenapa..??Mak ayah ak pun xpenah larang..dia yg belum jd suami ak pon nak sibuk2 ak nk kuar ngn sape pon...Ala kalo setakat muka macam die tue bersepah ak leh dpt laaa...

yes!!!mgkin korang penah bca kes2 mcm nie sbelum nie dan mgkin jugak penah terjadi kat diri korang sndri kn..but tiada siapa yg tahu kesudahan kepada masalah nie..ermm..ak cuba nak kongsi ngn korang tntang beberapa sterotaip kes di luar sna dan juga tips2 bagi atasi sume masalah nie(tiada masalah xdapat selesai kn) :


1.Uji dengan kejauhan
-Bila korang dh jauh dgn psgn korang mesti akan terbit rse rindu krana bila kita dgn kdg2 kita akn selalu gduh,jd bila dh juh nie kita akan rse tringat apa yg kita gduhkn walaupun bnda tu kecil jew
2.Putuskan hubungan komunikasi dengannya
-Buat2 encet korg rosak n xdapat call,adakah dieorang wat bodo jew or maybe die akn gelabah mencari korg..kita akn tahu reaksi bila die dpt ckp ngn kita secara automatik die akn rsa dunia nie die yg punye..hehe
3.Menguji dengan komitmen
-wat2 tnya bila nk berkahwin,smada die cool or melenting.kalo betol die setia die akn cuba untk mengawal perasaan die dan sgt2 berharap agar kita dpt memberi sokongan kpdanya,jika secara automatik die melenting maka nmpak sgt laa gementaq nak genggam tgn tok kadi..ehem3
4.Mnguji dengan sms
-Nmpak mcm budak2 tp kalo dpt cuba menarik jugak..Korang berlakon guna encet mmbe wat2 salah nombor.kalo die nie setia kalo num org xkenal die xkan layn..lagi2 prempuan.nie kalo sama naik..alamatnya,,,mmg kna pasang perlindungan laa cari lain...huhu

*diharap korg dpt menilai laaa yg mana datu permata yg mana satu kaca..jgn salah wat penilaian sbb skunk nie mcm2 bole jd..kwn seribu taun pon kalo bukan jdoh xkemana jugak kn...renung2kn laaa....

Break Your Heart ( Taio Cruz Cover ) & Maniac ( Girlicious Cover ) Mash...

act ak nak share ngn korang sume tntang satu klip video nie dari Indon...ak tahu nie pon dri clasmate ak Nur Diyana..hehe...apepun korang kena dgr n korang judge sndri lagu nie cmne bila diberi nafas baru..
  • Gamaliel and Audrey merupakan adik beradik yg mmg ak rasa hebat r..sora dieorg .wow!!..ditmbah lak ngn wjh bole tahan Gamaliel..cair2!!!N da sorg kwn dieorg yg join sma Kartika..so mmg rncak laa..
  • Malas nak cter pnjang korang dgr sndri k..

siapa SHIPPY TANJUNG PERAK~


  • Nama diberi ialah Puteri Shippy @ Noranis Lyana Binti Zambery..hahahaha
  • Umo hurm dah cukup laa kalo nak kawin..hehe..(20 tahun 3 bulan 15 hari)
  • Masih study...kat sekolah pondok jew...hihi...xdelarh kat IPG KAMPUS TUN HUSSEIN ONN,BATU PAHAT..Ak amik reka bentuk teknologi or dlm org putihnya DESIGN N TECNOLOGY..
  • Hobi ak...bnyak sgt tp yg paling bez menyakat orang laaa...Prinsip sakat..selagi orang yang disakat xmenjerit tension selagi tue xkan berputus asa..hohoho
  • Cita-cita...ermm nak jd ahli falsafah...chewahhhh...musnah abes teori kat dunia nie ak wat...act ak hampir ke cita2 ak skunk menjadi guru pelapis jiwa bangsa yg akan menyumbang segala usaha dan tenaga demi ank bangsa tercinta...(syabassss shipyy)..
  • So far org yg kenal ak akn tahu ak nie cmne orgnya..appy,gila2,suke wat lawak,segala kaki bg ak(kaki sakat,kaki jalan,kaki makan,kaki auta)..hahaha..
  • Ak bebas berkawan..ngn sesape jew ak masuk...lagi rmai kwn lagi mcm2 org kita leh jumpa kn..hihi