JOM KLIK-KLIK

CintA mushrooM SAyE

Ahad, 31 Julai 2011

PRINT SCREEN



Td cipy dok blogwalking sorang blogger cipy nie...selongkar punya selongkar..terjumpa laaaa satu part yang mmg cipy nak belajar dari dulu xdapat2..hehehe..(xtahu laa kalo korang dah pandai kan)...simple jew...cara2 nak print screen..hek3....ase appy laa coz dapat benda baru.at least nt kalo wat2nya murid2 cipy tnya 'cekgu,cmne nak print screen' xke nganga cipy dibuatnya...hehehehe...

caranya mudah jew...

1. mula-mula kene lah ade window yang korang nak copy tu dulu.

2. selepas itu, tekan Ctrl dan Alt serentak. tekan lame lame dan jari belah kanan tu tekan print screen pulak

3.selepas dah tekan semua tu,dah berjaye,dah puas, anda boleh lepas kan jari-jari anda dan bukak program paint pulak

4. tekan Start-All Program tu dulu then cari Accesories dan cari Paint

5.apabila sudah terpangpang program paint,
tekan pulak Ctrl dan v .(ctrl+v)
nanti dia akan terkeluar window yang kite copy tu

6.Then pepndai korg edit2 pastu save...SELAMAT MENCUBA..


HASILNYA...


TARAAAAAAAA.....

PASNI LEH MAIN-MAIN PRINT SCREEN DAH....^_^

Sabtu, 30 Julai 2011

#HotlinkIChannels



MAHUKAN TOPUP DALAM WAKTU KECEMASAN...^_^

#HotlinkIChannels memberikan kemudahan kepada pengguna topup tegar...tggu ape lagi...:)

KLIK SINI UNTUK KETERANGAN LEBIH LANJUT...

Jumaat, 29 Julai 2011

Giveaway:Keychain from Langkawi by lisaafha


klik BARNER untuk JOIN..

JOM JOIN CONTEST DARI BLOG SI GADIS LICIK INI EA....COLOURFUL N MEANINGFUL..NAK FOLLOW

KLIK SINI....


TARIKH AKHIR :
31.JULAI.2011

Ramadhan Giveaway!


Logo

klik BARNER untk JOIN...

Tarikh tutup penyertaan adalah : Hari ke 20 Ramadhan

Giveaway Jom Like ! Jom Join !


Closing date : 30 July 2011 - 12:00 PM

Giveaway Ogos 2011

GIVEAWAY OGOS 2011

klik BARNER untuk JOIN...

mari2 adik2 kakak2 abg2 makcik2 pakcik2...mau tgk bju2 cantik...sila2 macam2 ada di www.tenunkapas.com

apa tggu lagi...hadiah menarik menanti anda...

Hadiah pertama – Baucar Tenun Kapas bernilai RM100
Hadiah kedua – Baucar Tenun Kapas bernilai RM80
Hadiah ketiga – Baucar Tenun Kapas bernilai RM50

"Vote for Nisa" Lucky Draw~!!


Khairunnisa' Mohd Azman

KLIK GAMBAR UNTUK JOIN...
tarikh akhir :
13 August 2011

Khamis, 28 Julai 2011

1st Giveway Mama Syima


klik BARNER untuk JOIN...

Korang nak tak keychain Langkawi dan Fridge Magnet Fraser Hill & Terenganu?

SYARAT-SYARAT CONTEST

  1. Follow blog INI dan my personal blog
  2. Addkan blog INI dlm bloglist & letak banner di atas kat sidebar skali
  3. Buat satu entry letak tajuk "1st Giveaway Mama Syima"
  4. Tag 2 orang kawan dan pastikan mereka tahu anda tag mereka :)
  5. last, tgglkan link entry kat ruang komen entry nie beserta id follower ;)
Tarikh tutup ~30 July 2011~
CIPY MAU TAG :
MISS NIK

FIRST GIVEAWAY BY IDA'S CREATIVE CRAFT


KLIK BARNER UNTUK JOIN...

CARA MENYERTAI :

1.FOLLOW BLOG ida's creative craft...

2.Buat satu entry khas 'FIRST GIVEAWAY BY IDA'S CREATIVE CRAFT'.

4. Copy dan letakkan banner contest ini di dalam entry & LINK kan entry ini.

5. Tinggalkan URL blog [address blog] anda di ruangan komen.

6. Sila TAG 3 org kawan anda & pastikan kawan anda tahu ttg ini

CIPY MAU TAG :

2nd GIVEAWAY YANA CRAFT



klik BARNER untuk JOIN

TARIKH AKHIR : 10 SEPTEMBER 2011

HADIAH PILIHAN CIPY

Berapakah jumlah keseluruhan duit syiling ini


klik pada BARNER untuk JOIN....^_^

SYARATNYA MUDAH,RINGKAS DAN PADAT

syarat2nya ialah...

1. jadi follower...LIKE fanpage


2.
buat entry...post kat FB...tag 3 orang

3. copy banner...buh kat entry dan linkkan

4. komen kat komen box

CIPT TAG :


...done...


due date 30.07.2011...

CIPY teka RM3.00...BTOL X..??HEHEHEHE...

HAYA MUSLIMAH ONLINE BOUTIQUE LUCKYDRAW!


-STICKY POST-


KLIK BARNER UNTUK JOIN....

Syarat CONTEST (copy dari PENGANJUR) :

  1. Menjadi follower HAYA MUSLIMAH ONLINE BOUTIQUE dan THE SARADIARIES
  2. Buat entry tentang cabutan bertuah di butik online ini (sticky post sehingga 30/7/2011 (optional))
  3. Perlu link kan blog HAYA MUSLIMAH ONLINE BOUTIQUE dan THE SARADIARIES dalam entry anda.
  4. Lepas itu, WAJIB email kan link entry anda di saraa.collection{at}gmail.com (untuk mengelakkan terlepas pandang jika anda tinggalkan link di ruangan komen di bawah)

Tarikh Tutup: Sabtu 30/7/2011 - 11.00 malam

GIVEAWAY : Ady Budika Nak Kasi Ole-Ole Dari PHUKET



klik BARNER JOIN..

Caranya mudah saja :
  1. Buat entri tajuk "GIVEAWAY : Ady Budika Nak Kasi Ole-Ole Dari PHUKET"
  2. Letak header Ady ni dan linkkan entri tersebut ke sini.
  3. Dalam entri tu, berikan tajuk entri Ady yang paling kawan-kawan semua suka dalam blog Ady ni, nyatakan gak kenapa anda suka entri tu.
  4. Dah publish entri tu, post link kat entri ini k.
  5. Pemenang Ady akan pilih guna random.org sehari sebelum Ady berangkat (so leh bajet siap2 hadiah yang sepatotnya dibeli).
___________________________________________________________________________________________

PERCAYAKAN ANDA DENGAN PRODUK KESIHATAN

-SEBAB ADY BUDIKA MAKIN ENCEM-

#Tutup Ahad - 31 July 2011 - 6.00 petang

TAG :

"GiveAway EdY : still beauty"


KLIK BARNER UNTUK JOIN...!!

dianjurkan oleh :


syarat penyertaan :

1. Buat entry bertajuk "GiveAway EdY : still beauty"... dan paste banner contest dalam entry tu

2. Make sure kat entry korang ada link ke blog
- http://danielzaidi.blogspot.com/
- http://edyzaiditravel.blogspot.com/

3. Follow kedua2 blog di atas tadi...

4. Tag at least seorang blogger lain dan make sure dieorg tahu...

5. Tinggalkan link korang kat bahagian comment entry ni...

Tarikh tutup penyertaan pada 11.59 malam, 7 Ogos 2011

cipy mau TAG :
MISS NIK

Rabu, 27 Julai 2011

"Jom Join Giveaway Gadis Desa"


klik barner untuk join...

syarat2 contest :

  1. Buat entri khas bertajuk : "Jom Join Giveaway Gadis Desa"
  2. Nak follow or tak terpulang, tapi pastikan anda sentiasa update dengan sebarang perubahan GA nanti kalau-kalau ada penambahan penaja hadiah.
  3. Letak banner GA ni dalam entri dan linkkan ke entri ni.
  4. Sila LIKE page penaja hadiah *wajib iaitu :
    1. Kraf Cinta
    2. Sweet Home Boutique
  5. Tag 2 orang rakan anda untuk join GA ni, pastikan mereka tahu.
  6. Dah siap tinggalkan URL entri anda kat ruangan komen ni.
TARIKH TUTUP
31.JULAI.2011

CIPY MAU TAG :

Aesya Zealous 2nd Giveaway


KLIK PADA BARNER UNTUK JOIN....!!!

thax kepada miss rara coz tag cipy dlm contest nie...xmau lepaskan peluang...hik3...

(copy dari pihak penganjur)

cara utk menyertai :
1) buat entri mengenai giveaway ini bertajuk
'Aesya Zealous 2nd Giveaway'
dan sertakan sekali link.
2) kalau rasa nak follow blog ni, follow lah. tiada paksaan.
3) tag 3 orang dan inform kpd mereka.
4)letak banner giveaway di sidebar (jika mahu)
4)tinggalkan link entri anda di komen entri giveaway ini.

mudah bukan...ape tnggu lagi...!!!^_^

CIPY MAU TAG PADA


'MVogue's Exquisite Giveaway'


KLIK BARNER UNTUK JOIN..

cipy ase sungguh gembira kerana dijemput untuk menyertai GA ini..Jadi cipy xmahu lepaskan peluang..Untung sabut timbul kan...rezeki jangan ditolak..

td cipy da melihat2 item2 kat tuan empunya contest..wow!!!cipy teruja2 smpai rumate masuk bilik xsdar..hahaha(penangan2)....

jadi,kepada kwn2 yg berminat jgn tunggu lagi jom sertai contest ini...

oke kepada yg berminat nak tgk item2 comey bole KLIK SINI..

ITEM yg cipy paling berkenan...

taraaaa

HANDCRAFTED BFF RIBBON BOOKMARKS


CIPY SUKE KARTUN WANE PINK....(MATA BERSINAR MAHUKANNYA)...KALO DAPAT ASE NAK LONCAT2)..HIK3..

TARIKH AKHIR :31 JULAI 2011

HADIAH MENARIK MENANTI ANDA ...!!!

CIPY MAHU TAG :


SETEL >..!!!


**GIVEAWAY** Koleksi BegTangan Hana


mahukan beg tangan yg cantek secara percuma..JOM join contest ini...

SYARAT CONTEST INI...

(COPY DARI PENGANJUR)


1. Mesti jadi Follower blog ini
2. Tepek gambar GIVEAWAY nie kat side bar blog kwn2....
3. Buat entry berkenaan dgn GA nie
4.Tinggalkan komen kat entry ini
5. Add blog nie dlm senarai bloglist kwn2...
6. Boleh add Koleksi BegTangan Hana II kat FB....
klu xnak add pun xpe....

Tarikh tutup : 15082011
Pemenang akan dipilih secara random
Keputusan ada muktamad

Isnin, 25 Julai 2011

[Contest "Aku Dan Dia" by Rizwan Ewan]



klik pada barner untuk JOIN

GAMBAR SEMPENA HARI IBU

LOVE MY MOM...!!!^_^

KERANA DIA LAH IBU BINTANG HATIKU..MMUAAH...KAKAK SAYANG MAK SELAMANYA...PUTERI HATIMU ..^_^


CIPY MAHU TAG PADA :


MAU TGK HADIAHNYA :

1.Tempat Pertama = TOP UP RM 40 (celcom, digi or maxis)
2.Tempat Kedua = TOP UP RM 20 (celcom, digi or maxis)
3.Tempat Ketiga = TOP UP RM 10 (celcom, digi or maxis)
.....
~RANDOM~
.....
TARIKH TUTUP:

30 JULAI 2011


"SakuraBoutique-Syawal GiveAway Contest"


TAGLINE SHIPY

JENG3

keserian anda keutamaan kami..segalanya bermula di SINI...

SYARAT2 PERTANDINGAN GA :

1. you must have your own blog of course...

2. buat 1 entry khas ber-title "SakuraBoutique-Syawal GiveAway Contest"...

3. copy-paste gambar kat bawah ni ke dalam entry dan link-kan gambar ke blog ini...

4. buat 1 tagline iklan or whatever you want to say about us(tak kesah either tentang blog ni atau produk2 kami, anything!). Simple pun tak apa, beberapa baris ayat pun dah ok...

5. Tag at least 2 orang blogger lain untuk join contest ini...

6. Let us know about your participation, leave your entry's link in our comment box...


Tarikh tutup penyertaan : 14hb ogos 2011(Ahad)...
Pemenang akan diumumkan selewat2nya ada 17hb ogos 2011...

Hadiah : SK-II elegent make-up bag + 1 set of SK-II products !!!

MUDAH BUKAN..APA TUNGGU LAGI...HADIAH MENARIK MENANTI ANDA!!!^_^

Cipy mahu TAG :

Cik Emma 1st Giveaway



Jom join GA CIK EMMA..simple,sweet n smart

SYARAT-SYARAT CONTEST

1. Follow blog Cik Emma supaya senang untuk korang sedia maklum mengenai update GA. -WAJIB-
2. Buat satu Entry bertajuk Cik Emma 1st Giveaway
3. Letak banner GA Cik Emma dan link kan ke entry ini.
4. Tinggalkan link entry korang kat ruang komen entry nie..
5. Like Fanpage CIK EMMA yang kat bawah nie..


6. Tag sekurang2nya dua orang

MUDAH BUKAN APA TUNGGU LAGI KEKAWAN SEMUA...^_^

cipy mau TAG


" ninie azriena 1st giveaway : kau muzik dihatiku "


Berikut merupakan syarat2 korg untk contest nie...bole KLIK SINI untuk join...SEMOGA BERJAYA..^_^

SYARAT2 PENYERTAAN
  • mesti jadi follower ninie ( wajib untuk tahu perkembangan GA ni )
  • copy banner GA ni, dan link kan terus pada entry ini ( wajib )
  • copy banner dan letak di sidebar blog kamu ( kalau rajin )
  • tulis entry bertajuk
  • " ninie azriena 1st giveaway: kau muzik dihatiku "
  • sertakan 1@2 lagu yang membawa maksud tersirat dalam hidup kamu (ikut kreativiti kamu sama ada nak letak lirik/tajuk/video)
  • tag 2 orang rakan anda ( kalau rajin )
  • tinggalkan link, id follower, dan emel di kotak komen dibawah entry ni

HADIAH YANG MENANTI :
  • KLIK SINI
  • ( ninie dah update hadiah yang sebelum nie (n_n) )
TARIKH TUTUP :
  • 30 JULAI 2011 [last submit pukul 11:59 p.m, 29 JULAI 2011]

LAGU YANG MEMBAWA MAKSUD TERSIRAT DALAM HIDUP CIPY :

KAU AKU OLEH AIZAT

kau dan aku adalah satu xkira apa ...
segala rintihan aku engkau selalu ada...
biar kata memisah kita biarkan saja kerana terbiasa...
mengejar mimpi yang pasti akan aku sentiasa merasa kehilanganmu...
kuatkan tunggu saat bertemu tiada henti walau dimana kita berdiri di dalam dunia...
ini hingga sampai akhirnya nanti

cipy mau TAG :

Ahad, 24 Julai 2011

House of Cotton Giveaway!



Jom3 raya nak dekat nie..ape tggu lagi kepada yang belum ada baju raya baik nenek2 yang vogue,makcik2 yang hott,akak2 yang sweettt,dan adik2 yang comel2 yang masih tercari2 baju raya bole laa berjumpa ke house of cotton untk melihat2 dan membeli 1 psang,2 pasang,10 pasang pon bole...

pasti HOUSEOFCOTTON menjanjikan yang TERBAEKKK!!!

kalo berminat untk join contest ni dan membeli pakaian bole KLIK SINI..

TARIKH AKHIR GA :
20 OGOS 2011

GA CEKODOK ENSEM


hehehe..cipy berminat ngn nama entry die GA CEKODOK ENCEM..sweetnyaa..HAHAHA...so kepada sesape berminat nk join meh laa reramai ea..

jom tgk hdiah2 die...

taraaaa...

hadiah:
keychain PADANG BESAR untuk 12 orang
topup RM5 untuk 4 orang

TARIKH TUTUP :
31.JULAI.2011

"GiveAway : "One Klik One Present by Lyssasecret"




klik barner untuk join ea...^_^

hadiah menarik menanti anda..ANTARANYA ...

HADIAH - HADIAH UTAMA :
Tempat Pertama - RM 50
Tempat Kedua - RM 30
Tempat Ketiga - RM 20


HADIAH SAGUHATI :
5 Orang akan Mendapat Wang Berjumlah RM 10 seorang.


Tarikh Tutup Penyertaan :
30 JULAI 2011


CIPY MAU TAG PADA :


"SAYA ADALAH BLOGGER GIRL TERMALU"


cipy mau tag jugak pada :

GA : BAJU RAYA 2011

-STICKY POST-


mau join..???meh KLIK sini


" WARNA TEMA BAJU RAYA KELUARGA ASYA BAGI TAHUN 2011? "

COKLAT KEEMASAN

Tarikh Tutup :

1/OGOS/2011

I LOVE SHAWL CONTEST



klik pada barner...

hehehe..shippy suke shawl..3'S..td cipy dok blogwalking tetibe dok terjumpa GA nie..waaa suke3...pe lg korg dok tgk2 tue..meh2 sma2 join reramai ea...

meh klik pd sini pon bole ea..


gambar cipy pertaruhkan untuk contest pemakaian shawl ialah..jeng3..


*Pemilihan pemenang akan dibuat oleh pengajur sendiri pada 20 jul 2011 hingga 31 Jul 2011.

HADIAH YANG BAKAL DIMENANGI IALAH

Hadiah utama untuk 3 orang sebanyak RM 50 seorang.

Hadiah tajaan idma textile



RAKAN YANG DI TAG :

CONTEST SAYA DAn KACA MATA



cantek kan gadis di atas nie...nie laa pelopor untuk contest cipy masuk nie..hihihi..disebabkan cipy da kenangan bersama ngn spek mata masa cipy tumpang keta membe cipy dulu..so xteragak2 laa untuk join kan...

kepada yang nak join bole klik sini


oke,om tgk gambar yang cipy dipertaruhkan ialah..

taraaa..


perghh!!poyo laa plak dak nie kn...kih3

so ape tnggu lagi meh laa join.hadiah die menarik taw...

antaranya :

first prize : RM 50 .(wang tunai)
second prize : topup RM 30
third prize : topup RM 20

2 pemenang saguhati akan diberikan topup RM 10

TARIKH TUTUP :

31 JULAI 2011


CIPY ASE CIPY NAK TAG


SAYA TERJATUH CINTA LAGI

bila ase borink nie mula laa cipy ase nak mkan mcm2 laa plak...huhuhu..teringat kat umah laa plak....kalo kat umah mak suke melayan kerenah ak si kaki pemakan nie...(tgk badan yang "SLIM" laa kan)....ape yg bermain di minda sekarang adalah SOTO AYAM...huhuhuhu....'mak,kakak dah beli rempah soto yang mak pesan tue..sedapnya kalo dapat mkn kuah tgh panas2 ditambah ngn sambal hitam die banyak..wow!!!nak balik PERAKKKK.....!!!

CUBA BAYANGKAN....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|





CEDAPNYAAAAAAAAAA...........

SAPE KECUR AIR LIUR CAKAP KAT CIPY CEPAT ....!!!!!

TANDA ORANG BERIMAN


Oke gambar diatas xde kena mengena antara yang hidup atau yg meninggal dunia...Disebabkan da setengah hari berjalan mencari kostum cipy pon ase bdn2 penat2 n nak rehat.tup2 td adik cipy si nik khalida tue da pesan awal2 jgn tidoq lepas asaq..cipy pon tnya r pe sebab kn..last die dok bg satu link USTAZ MOHD KAZIM ELIAS..best wooo ustaz nie punye ceramah ..kaw2 punyaaa...

ape yang cipy tertarik adalah pada satu link yang bertulis....

"Dan jika ada dua golongan dari orang-orang mukmin berkelahi maka damaikanlah antara keduanya. Jika salah satu dari kedua golongan itu berbuat zalim terhadap golongan yang lain maka perangilah golongan yang berbuat zalim itu sehingga golongan itu kembali kepada perintah Allah; jika golongan itu telah kembali (kepada perintah Allah), maka damaikanlah antara keduanya dengan adil dan berlaku adillah. Sesungguhnya Allah menyukai orang-
orang yang berlaku adil." Al-Hujuraat 49:9

sekarang korg da tahu pe maksud gambaq di atas...????

-------------------------------------------------------------------------------------------------
manusia xpenah lari dari membuat kesilapan...

BERUANG OO BERUANG


comel kan dak nie...kalo ak pakai...???(xpew2 bukan selalu main watak beruang)..^_^

ak berharap segala proses pelaksanaan berjalan lancar...Ya Allah permudahkan larh segala urusanku...Lindungi dari kecelakaan dan kebinasaan serta sihatkan larh tubuh badanku untuk segala urusan...amin...

cukup untuk mukadimah...sat g ak upload bahan2 yg sudah diperuntukan..chaw nak amik mood jap...

Sabtu, 23 Julai 2011

HAK DAN KEPERCAYAAN



ALLAH S.W.T LEBIH MENGETAHUI APA YANG DIRANCANG.PUTIH HATINYA MAKA SEMPURNALAH PEKERJAAN JIKA HITAM HATINYA MAKA MUSNAHLAH PEKERJAAN..AKU BERLINDUNG DENGAN KEKUASAANMU YA ALLAH..

Jumaat, 22 Julai 2011

JANGAN MENANGIS LAGI WAHAI HATI


YA ALLAH,JADIKANLAH AKU ORANG YANG PENYABAR DAN BERSABAR DENGAN DUGAAN-MU