JOM KLIK-KLIK

CintA mushrooM SAyE

Ahad, 31 Julai 2011

PRINT SCREEN



Td cipy dok blogwalking sorang blogger cipy nie...selongkar punya selongkar..terjumpa laaaa satu part yang mmg cipy nak belajar dari dulu xdapat2..hehehe..(xtahu laa kalo korang dah pandai kan)...simple jew...cara2 nak print screen..hek3....ase appy laa coz dapat benda baru.at least nt kalo wat2nya murid2 cipy tnya 'cekgu,cmne nak print screen' xke nganga cipy dibuatnya...hehehehe...

caranya mudah jew...

1. mula-mula kene lah ade window yang korang nak copy tu dulu.

2. selepas itu, tekan Ctrl dan Alt serentak. tekan lame lame dan jari belah kanan tu tekan print screen pulak

3.selepas dah tekan semua tu,dah berjaye,dah puas, anda boleh lepas kan jari-jari anda dan bukak program paint pulak

4. tekan Start-All Program tu dulu then cari Accesories dan cari Paint

5.apabila sudah terpangpang program paint,
tekan pulak Ctrl dan v .(ctrl+v)
nanti dia akan terkeluar window yang kite copy tu

6.Then pepndai korg edit2 pastu save...SELAMAT MENCUBA..


HASILNYA...


TARAAAAAAAA.....

PASNI LEH MAIN-MAIN PRINT SCREEN DAH....^_^