JOM KLIK-KLIK

CintA mushrooM SAyE

Ahad, 16 Disember 2012

Nasi Lemak RM1

Assalamualaikum dan selamat petang sume...

Ok based on tajuk entri ak nak kongsi sket ngn korang pasal nasi lemak yg abah ak slalu p beli pagi2..
Ak dok share ngn hangpa nie bukan laa nk hingaq kata mak ak masak paling baik tp nk bg iktibaq sket kat penjual2 luaq sana kalo nak berniaga tu biaq laa ikhlas sket..
Nak jadi crita,dok cuti2 sekolah nie ak nie mmg pemalas tahap dewa laa,bukan nk kata tp mmg mak ak slalu dok tiup trumpet suh bangun..Bukan ak jelarh dok adk2 ak pon sama siap wat okestra lagi kat bilik nie..Tapi ak xkisah lantak hgpa laa nak wat apa pon jd jgn dok pegang2 ak...Memang sat g ada bdn jd bentuk 8..Ak mmg xleh terkejut..Penah nak jadi cerita mak ak kejut time tue ptg asenya,ak dok ngantuk sgt tidoq mak ak kejut,perghhh melompat ak dri katil teruihh p mandi nun..ngn tuala sume xbawak.Mmg kena bahan satu umah...
Sambung cerita td,pastu ak p dapuq laa lepas dah wat keja umah (tu pon mak bising,ang ni pemalas betoi)..Aku bkn pemalas tp ak xrjin ja nk wat.Kalo mai mood rajin ak sampai atap2 ak cuci..Tapi bila time xrjin tue mula laa sakit2 badan..Tergeliat laa urat simpul laaa...Sambung2 pastu ak pon p laa bukak tudung saji..Tengok dok ada satu bungkuihh nasi lemak bawah tudung..



uihh lebih kurang cmnie lerr nasi lemak die (pinjam google sat ak malas nk upload gmbaq)

pastu ak pon dok laa bersila atas kerusi baca doa makan ciap uihh ngn ayaq teh skali.Aku makan rsanya 3 cuap je kowt dah abes..ak xtaw laa ak makan mcm naga kaaa atau nasi lemak tu mmg sket..Pas makan ak p laa dok gesel2 ngn mak ak smpai mak ak tolak pala..Kakak dok gatai sgt nie napa..hahahaha..kena sebijik..habis tue xkan ak nak p gesel2 kat almari kowt..Majuk sat...wat muka cenggih kat mak ak..Pastu ak tnya " mak,nasi lemak tue mak dah makan eh smpai tinggai separuh.Awat sikit sgt tinggal kat kakak?Pastu mak ak balas sambil dok menyapu tue "Xdak masa nak makan nasi lemak hg eh.orang dh tinggai kat hg pon dah bgus,kata orang makan lak"Ak xpuas hati ak tnya lagi."Brapa RM abah p beli nun?" Mak ak balas"Hg nie pasaipa bnyak tya,mencekik jelarh?Ntah abah hg kata 5 bungkus rm5,Satu rm1 laaa tue...Tudiaaaa " Mak,apa mahai sgt..dah laa org makan 3x cuap ja.sampai seringgit.Buh teluq emas apa org nie..Tgk makan gg xjd gg emas pon.

Mak ak malas nak layan die p dapuq pastu amik timun,amik ikan bilis ngn teluq..Pastu panggil ak kat dapuq.Mai sini hg kakak..Hg p amik periuk hg rebus teluq nie.Tu p kupas ikan bilis nun..Hg masak tgh hari nie nasi lemak..Mak aihh menyesal plak ak tnya..Last2 mak ak dok p sambung menyapu.Sambil tu mak ak cakap,duit skrg nie bukan mcm duit dulu.Barang dh mahai.Orang pon nak untung.Kalo juai murah xde untung,harini bukak sok tutup laa kedai tue..Aku pon wat muka seposen...Yelarhh mak..Mai plak adk perempuan ak..Hg pandai ka masak kakak?

Baru ak sedaq.Bukan mak ke yg masak nasi lemak selama harinie.WARGHHHH 


Agak2 ak masak nasi lemak leh tumbuh gg emas x? HAHAHA

Sabtu, 15 Disember 2012

Wishlist Pertama Tercapai

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..
Dah lama xupdate blog..rindunya..hahahaha
Based kepada entri pasti tertanya2 wishlist ape yg ak dah dapat ye..hehehe...
Nak cerita sket laa kan pasal sejarah wishlist nie..
Dulu ak mmg suka sgt n berangan2 nak ade gadget2 mahal2 nie..yelarh orang kata bile ade gadget2 nie nama mcm bergaya sket..cheitt yeke bergaya?hahaha..orang kata laa kan..
So,ak pon memasang laa angan2 nk ade sume gadget2 canggih nie..
Then one day ak terfikir cmne ak nak dpt gadget2 nie tanpa kuar belanja yg bnyak?
Yela korg sume pon tahu kan gadjet2 nie sume mahai2 naaa...bukan seposen dua mcm kita dok beli eskrem malaysia tue.mmg laa boleyh beli 2,3 kan?nie angka gadjet pon nk dekat 1K..mmg luruh rambut yg mmg nk botak nie.hahaha.

So,tgh dok pikiaq2 cmne jalan nak cari duit tibe2 dok tgk lerr contest2 kat Fb nie..uihh hadiah die lumayan-lumayan jugak..Berbekalkan smangat ak pon apa lagi join lerr contest2 tue..Then ak rasa smpai stu tahap macam xleh menang je..Yelarh orang yg masuk tu beribu kowt..Tapi xpa mak ak kata kita xcuba kita xkan taw rezeki kita kat mana.kalo kita dah cuba kita xkan menyesal kalo xdapat pon.betoi x?so ak pon cuba laa lagi..Berbalik kepada cerita wishlist pertama yg ak dapat nie..hehehe..
Kisah die apabila ak telah memasuki stu contest photografi yg dianjurkan oleh TOURISM MALAYSIA ats program CUTI-CUTI SATU MALAYSIA.so dari stu ak pon korek2 gambaq2 lama ak balik,ak terjumpa ler semula gambar pemandangan matahari terbenam nie..sat na ak upload bg korg tgk gmbar tue..


Nie laa gambaq yg ak pertaruhkan dalam contest tue..

Kalo nak cerita nasib dalam contest nie mmg laa sgt2 tipis mcm kulit bawang merah tue..yelarh yg masuk tu sumenya ornag yg hebat2 kowt..kamera canggih2 kemain..DSLR tue..Lagi2 dieorg nie sume photografer hebat2 berbaanding ak yg biasa2 nie,yg asyik2 amik gmbaq tunjuk Peace!!!sampai mak ayah ak naik cemuih tgk."kakak,hg xdak posing lain kat,asyik peace xabes2?" aduhh mak dah yg tu jew kakak taw..kalo kakak taw posing lain confirm dh jd model dah..kah kah kah
So sambung balik nk jadi cerita mggu lepas laa ak dok tgh2 layan on9 nie tetibe pg tu dpt panggilan..Masa ak angkat tu ak dok dengaq bunyi pejabat..Awat dok hingaq sgt nie..pastu ak pon wat laa suara ckp standard ye encik nak ckp ngn spe.?Pastu die ckp die dri syarikat ape ntah..Then ak nie dok gabra laa malas  nak dgr lagi2 kalo yg mengaku dri BSN tu..cemuih nak dgaq die smbang pasai insurans..Last2 ak pon xbnyak songeh ak p letak.(JAHATNYA AK)

Then lepas tu orang tu tepon lagi..Ak pon pesan kat adk ak"k.chik hg p angkat tepon nun,cemuih laa bising ja.hg cakap laa kakak p mndi ka tgh dlm jamban ka..apa2 laa jnji jgn tepon dh" Pastu adk ak pon p laa jawab..Aku pon pk pasnie confirm die xtepon dah..Alik2 ptg tu no sma tepon balik...Hahaha..Ak pekena mak ak plak suh ckp..Then mak ak pon cakap laa..Tetibe terkejut beruk mak ak dok main jeling mata ngn ak.Kakak hg menang hadiah..Ak pon dok kemaruk p amik tepon jawab."orang tue kemain dok perli ak abes"berasap gak laa telinga..hahaha...ak pon tnya laa cik sy menang apa n no brpa..then die ckp cik noranis dpt no1..Pergh!!!Seumoq hidup ak msk contest gmbaq pemndangan nie xpenah kowt menang no 1 cmnie..

Lepas tue xpala ak pon dok cri2 contest tu balik..Mak ai adiah die yg ak xleh belah tue...

APPLE MACBOOK AIR + TRAVEL PACKAGE




Ketaq lutut gak nak p amik sebenarnya..Masa mula2 tu ak dok bising gak kat family ak,betoi ka ak menang nie,sampai nak kena tampaq ngn adk kecik aka si aiman tu"Hg nie kakak pasaipa p jelarh amik hadiah tue,kalut sgt eh" aduhh berbisa sungguh kata2 adkku ini.Apepun segala perancangan berjalan ngn lancar
Ak nak ucapkan terima kasih bnyak2 kat family ak,MAK,ABAH,K.CHIK n AIMAN serta kawan baik ak NORFAIZAN coz sudi teman ak p amik hadiah..teringat kenangan tawaf bandar damansara tu smpai 3x.Apepon sume tu jadikan pengalaman manis..Terima kasih bnyak2 kat IMPACT CREATION(M) yg sudi layan kitaorg walaupun time tu tgh lunch..

Lastly ak sajikan ngn gmbaq2 kitaorg masa kat sana.kih kih kih...





TERIMA KASIH ALLAH :)


Isnin, 6 Ogos 2012

'SEGMEN : Kad Hari Raya Eksklusif by MrPetak.Com'


klik barner untuk join 

PENGALAMAN :

-Zaman kecik2 dulu shippy suke telan air masa mandi..hehehe...DULU laa sekarang xda dah...hehehehe-



Ahad, 24 Jun 2012

beto kusyairi VS izzue islam


terujaaaa tgk dieorg berdua nieee sgtttt

first IZZUE nie shippy baru kenal die dri citer SENYUMAN DI KUALA LUMPUR..n baru sedar die nie ahli kumpulan FORTEEN...

second untuk BETO shippy baru lepas tgk lakonan die smlm dlm JANJI JUJUR SEPI..

bestttttttttt....

kbai xnak ckp pape mmg minat sgt2...:)

#200 KHAS UNTUKMU


shippy menunggu ketibaan FOLLOWER yg ke-200..

JENG..JENG..JENG..

Jumaat, 15 Jun 2012

I LOVE GERMANY

disebabkan DEMAM EURO 2012 dah bermula...shippy xketinggalan untuk berjga mlm melayan bola bertemankn adk2 tercinta n MR KERUPAI ...hehehe...walau berteman shippy n MR KERUPAI bkn dri team yg sama k...


MR KERUPAI of coz lerr NETHERLANDS 
SHIPPY xpayah disangkal GERMANY 



disebabkan masing2 menegakkan pasukan masing2 sekarang dah terbukti ye..

NETHERLAND vs GERMANY

1-2

hehehehe....

MR KERUPAI xyah nak sedih2 sgt lerr...owg sajew jew tue bg 2-1 AJEEEE...kih3...

BUT......

shippy ade minat sorang MAMAT kat team NETHERLANDS nie...dah gtahu MR KERUPAI pon...hahaha

SIAPA DIA???

jeng..jeng..jeng..


ROBIN VAN PERSIE....

handsomenyaaa andaaaa ..PEWITTT :)

so,MR KERUPAI xyah nak sorok lerr gaya rambut anda yeee..owg dah tahu awk tiru style MAMAT nie..
hahahahahaha...:P



Jumaat, 8 Jun 2012

#130 Jatuh Kepada Cik Nuha Ahmad...Yeahhh



akhirnyaa penantian follower ke-130 sudah tercapai..suke3..semakin hari bilangan follower shippy makin bertambah..jadi sebagai menghargai kesudian CIK NUHA AHMAD menjadi follower shippy yang ke-130,shippy nak promot blog cik nuha sket...

LET CHECK IT OUT!!


cantik n SWEETT :)

inilah CIK NUHA AHMAD yg gorgeous :)


Senarai BLOGLIST cik NUHA :)

TARGET #130


shippy akan menunggu ketibaan FOLLOWERyg ke-130 nie...
target harinie cukup smpai 130...kalau lebih lagi bagus..kalo xde pon xpew :P hehehehe

JENG...JENG..JENG

kita tgk sape yg kena....:)

kalau nak terima HADIAH MISTERI kena tggu sampai follower yg ke-1000

NIKON GIVEAWAY By Ieqah Blog Gajah


klik SINI

Dengan berbesar hatinya shippy ucapkan time kasih bnyak2 kat Mr Apih sbb TAG shippy dlm GA kali nie...hehehe
Terharu...Terharu...

Jadi untuk tidak mengecewakan Mr Apih,Shippy akan mengikut link GA yg diberikan...:)

KENAPA SAYA JOIN NKON GIVEAWAY BY IEQAH BLOG GAJAH ?

*shippy telah DITAG jadi mmg ikhlas untuk memenuhi amanah org ini ><
*bersyukur dapat berkenalan dgn penganjur GA dgn lebih dekat n menambah kenalan (berkawan biar seribu berkasih biar satu kan kekawan..hehe)
*of course wat yg terbaik sebab nak menang kan
*Hadiah pendrive tue mmg teringin sgt sbb classmate ade 1..teringin nak beli tp dgr citer LIMITED EDITION...huhuhuhu

Khas untuk IEQAH sebuah pantun :

Cik Ieqah manis nama diberi,
Penganjur rasmi GA kali ini,
Shippy dtg dgn berbesar hati,
Untuk dapatkan Pendrive yang diimpi 

PEWITTTTT !!

semoga berjaya semua :)



Khamis, 7 Jun 2012

Sampel Escada from UK


Oriteee alhamdulilah penantian akhirnya tiba..dok tgh syok2 tgk citer Filipina ENDLESS LOVE smlm tetibe posman mai ketuk..

Posman : Ada mai surat ..
Shippy : Surat apa plak?shippy xmohon masuk U pon...surat ape plak
Posman : ?????

terus masuk umah wat xtaw lagi...kalut tgk citer nie..15 minit pastu dok usha gak ape die nie..bau sampul pon dah bau wangi..belek2 tgk ape benda nie...hahahaha

jeng3...

bukak2 perghhh..semerbak satu umah bau perfume....

family dah usha pelik asal bau wangi niee....

shippy pon citer r posman antaq kat umah....hahaha tq ESCADA SEXY GRAFITI UK...nak beli rm250 woooo  shippy p usha ngn rumate aritue...hahahaha..

*SAMPEL PON SAMPEL laaaaa :P

100# ALHAMDULILAH

SYUKUR ALHAMDULILAH...

*Dimana Ada Kemahuan Disitu Ada Jalan...
*Mahu Tingkatkan Lagi
*Chayok Shippy
*Terima Kasih Kepada Semua Follower
*Nak bg HADIAH MISTERI tggu sampai 
FOLLOWER #1000

Rabu, 6 Jun 2012

Random Giveaway By Cik Fie


klik BARNER untuk join...:)

shipy TAG :


Mega Tech Giveaway By MizzsNinie, CikMun And DrFara


klik BARNER untuk joinn :)

shipy TAG :


GIVEAWAY {3-9 JUNE 2012} ♥


klik BARNER untuk join ..


syarat2 :
♥ jd follower dla. klu xfolo, cmne korg nk tau result :)
♥ buat simple entry psl giveaway ni.
♥ make sure ade banner giveaway ni kt side bar blog korg n link dgn entry ni.
♥ da buat entry n banner, sile komen n bg link entry korg yer :)

hadiah :
3 pemenang 
akan dapat
 1pc BAWAL PRINTED+1pc INNER COTTON
setiap seorang





TOPUP GIVEAWAY BY NOOR FATIN


klik BARNER untuk JOIN

tarikh tutup :

7 JUN 2012 pukul 6.00 ptg..hik hik hik

SELAMAT HARI GURU


walaupun dah terlambat nak wish n upload gambaq nie tapi masih tetap DEGIL jugak ye nak upload..tanda terima kasih shipy untuk kekawan TERCAYANG...

terima kasih n terharu sangat2 ngn rumate TERCINTA n sahabat TERSAYANG sume ecah si cantik manis,hanny comey lote,syarlinda yg jelita,ainil si gadis ayu bersama rumatenya aida yg maniss,cik deqnoo yg cuteee n sweetie,dan tidak lupa kepada mrs GG iaitu cik ain yang gorgeous...hehehehe..

anda semua sgt menceriakan hati untuk EXAM BM yg terakhir tuee...sweettt n happy sgt2...terima kasih bnyk2 SAHABAT2 sekalian...

SELAMAT HARI GURU 2012 <3 <3

"GA AmerCorner Free Domain and Aquapic Lomo. "


klik BARNER untuk join  :)

cipy nak TAG :


Selasa, 5 Jun 2012

Segment : Team Follow Back by AmerCorner


KLIK sini ...

jumlah follower sebelum JOIN : 70 

jeng3...

kita tgk ape jadi :)

Penyu Menangis Giveaway @ Jemari Asmara


klik BARNER untuk join...


Hadiah pertama:
Hadiah misteri bernilai RM50.00 dan Ganu FM

Hadiah kedua:
Hadiah misteri bernilai RM40.00 dan Ganu FM

Hadiah ketiga:
Hadiah misteri bernilai RM30.00 dan Ganu FM

Hadiah saguhati:
Ganu FM x 6 pemenang





Cik Lynn : Jom Main Teka2!!


klik BARNER untuk joinnn :)

syarat2 dia mudah je :
1) jadi follower... -WAJIB- (xnak jadi cam GA hari tu...huhu)
2) buat entry entitled 'Cik Lynn : Jom Main Teka2!!' n link ke entry ni...
3) teka kat bawah ni...boleh guna skill Nujum Pak Belalang...hehe (1 jawapan je tau)
4) submit link entry korang tu n id follower...(cam biasa la)
*xikot syarat kira disqualified la ya walaupun jawapan betul*

JAWAPAN : RM 32.55




Simple GIVEAWAY by Ira Thira


klik BARNER untuk joinnn :)

tag :


SEMOGA BERJAYA !!!



Ahad, 6 Mei 2012

1st GiveAway Zack-Monavie


klik BARNER untuk join.....^_^

shipy TAG :

Simple Give Away


klik BARNER untuk join ... ^_^

tarikh tutup :

10 May 2012 - 6 PM




:: RM150 Cash | Give Away From lidarahim.com ::


Klik BARNER untk join...:)

HADIAH-HADIAHNYA :

Hadiah Utama : 1 orang x RM50.00 tunai
 Hadiah Kedua : 2 orang x RM30.00 tunai
 Hadiah Ketiga : 2 orang x RM20.00 tunai
Hadiah Saguhati x 10 orang

TARIKH TUTUP :

07.05.2012 jam 12.00 tengahari.


GOOD LUCK !!!

1st GA BY CIK LYNN'


klik sini untuk join 

Tarikh tutup : 13 Mei 2012

Khamis, 3 Mei 2012

kEiKHLASaN BuKAn DAtAnG dAri KeMeWAhAN

hOLLa...

rindu kat Adam sebenarnya terus tulis entri nie...Mr Kerupai ??? xrindu pon...hahahaha (podahhh xrindu kalo dok langut tgk gambar 24 jam)...hahahaha....act nak citer pasal hadiah untuk Adam buah hati shipy yang dah berabad pos tp baru nak tulis entri k...:p niat sebenar nak bg hadiah lama dah tp disebabkan kekangan masa (ayat cikgu BM k) so xdpt laa nak pos..tp nak di jadikan rezeki dapat jugak pos akhirnya berkat pertolongan my sweet  sis miss sharnida n miss hafizah badri...perjalanan memakan masa hampir 1 jam weyhh (poyo giler padahal dekat jeww pon,kecohh r lu)...masalahnya k perjalanan x lama yg lamanya proses nk menyiapkan hadiah tue yeeee....so malas citer pnjang2 bukan korg sibok nak baca pon..korg nak tgk gmbar jeww pon....hahahaha..jom usha sket2 yeee....(dah warning mr kerupai hadiah nie bukan untk die....so jgn gatal2 nak pakai)..hahahahah





Rabu, 7 Mac 2012

LAWAK KAMPUS : SenDiRi CaRi PaSaL SendIRi SakIT haTi

Cerita 1

Suami : Kenapa sayang menangis ?
Isteri : Saya telah baca sebuah buku.Sad endinglah abang...:(
Suami : Buku apa?
Isteri : BUKU BANK abanglah...

HAHAHAHA...
* haaa pulun lagi skodeng buku bank suami....







Sibuk dok skodeng buku bank laki wat pe..sendiri buku bank ade..p tengok laa...(sentap) :P

Ahad, 29 Januari 2012