JOM KLIK-KLIK

CintA mushrooM SAyE

Sabtu, 15 Disember 2012

Wishlist Pertama Tercapai

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..
Dah lama xupdate blog..rindunya..hahahaha
Based kepada entri pasti tertanya2 wishlist ape yg ak dah dapat ye..hehehe...
Nak cerita sket laa kan pasal sejarah wishlist nie..
Dulu ak mmg suka sgt n berangan2 nak ade gadget2 mahal2 nie..yelarh orang kata bile ade gadget2 nie nama mcm bergaya sket..cheitt yeke bergaya?hahaha..orang kata laa kan..
So,ak pon memasang laa angan2 nk ade sume gadget2 canggih nie..
Then one day ak terfikir cmne ak nak dpt gadget2 nie tanpa kuar belanja yg bnyak?
Yela korg sume pon tahu kan gadjet2 nie sume mahai2 naaa...bukan seposen dua mcm kita dok beli eskrem malaysia tue.mmg laa boleyh beli 2,3 kan?nie angka gadjet pon nk dekat 1K..mmg luruh rambut yg mmg nk botak nie.hahaha.

So,tgh dok pikiaq2 cmne jalan nak cari duit tibe2 dok tgk lerr contest2 kat Fb nie..uihh hadiah die lumayan-lumayan jugak..Berbekalkan smangat ak pon apa lagi join lerr contest2 tue..Then ak rasa smpai stu tahap macam xleh menang je..Yelarh orang yg masuk tu beribu kowt..Tapi xpa mak ak kata kita xcuba kita xkan taw rezeki kita kat mana.kalo kita dah cuba kita xkan menyesal kalo xdapat pon.betoi x?so ak pon cuba laa lagi..Berbalik kepada cerita wishlist pertama yg ak dapat nie..hehehe..
Kisah die apabila ak telah memasuki stu contest photografi yg dianjurkan oleh TOURISM MALAYSIA ats program CUTI-CUTI SATU MALAYSIA.so dari stu ak pon korek2 gambaq2 lama ak balik,ak terjumpa ler semula gambar pemandangan matahari terbenam nie..sat na ak upload bg korg tgk gmbar tue..


Nie laa gambaq yg ak pertaruhkan dalam contest tue..

Kalo nak cerita nasib dalam contest nie mmg laa sgt2 tipis mcm kulit bawang merah tue..yelarh yg masuk tu sumenya ornag yg hebat2 kowt..kamera canggih2 kemain..DSLR tue..Lagi2 dieorg nie sume photografer hebat2 berbaanding ak yg biasa2 nie,yg asyik2 amik gmbaq tunjuk Peace!!!sampai mak ayah ak naik cemuih tgk."kakak,hg xdak posing lain kat,asyik peace xabes2?" aduhh mak dah yg tu jew kakak taw..kalo kakak taw posing lain confirm dh jd model dah..kah kah kah
So sambung balik nk jadi cerita mggu lepas laa ak dok tgh2 layan on9 nie tetibe pg tu dpt panggilan..Masa ak angkat tu ak dok dengaq bunyi pejabat..Awat dok hingaq sgt nie..pastu ak pon wat laa suara ckp standard ye encik nak ckp ngn spe.?Pastu die ckp die dri syarikat ape ntah..Then ak nie dok gabra laa malas  nak dgr lagi2 kalo yg mengaku dri BSN tu..cemuih nak dgaq die smbang pasai insurans..Last2 ak pon xbnyak songeh ak p letak.(JAHATNYA AK)

Then lepas tu orang tu tepon lagi..Ak pon pesan kat adk ak"k.chik hg p angkat tepon nun,cemuih laa bising ja.hg cakap laa kakak p mndi ka tgh dlm jamban ka..apa2 laa jnji jgn tepon dh" Pastu adk ak pon p laa jawab..Aku pon pk pasnie confirm die xtepon dah..Alik2 ptg tu no sma tepon balik...Hahaha..Ak pekena mak ak plak suh ckp..Then mak ak pon cakap laa..Tetibe terkejut beruk mak ak dok main jeling mata ngn ak.Kakak hg menang hadiah..Ak pon dok kemaruk p amik tepon jawab."orang tue kemain dok perli ak abes"berasap gak laa telinga..hahaha...ak pon tnya laa cik sy menang apa n no brpa..then die ckp cik noranis dpt no1..Pergh!!!Seumoq hidup ak msk contest gmbaq pemndangan nie xpenah kowt menang no 1 cmnie..

Lepas tue xpala ak pon dok cri2 contest tu balik..Mak ai adiah die yg ak xleh belah tue...

APPLE MACBOOK AIR + TRAVEL PACKAGE




Ketaq lutut gak nak p amik sebenarnya..Masa mula2 tu ak dok bising gak kat family ak,betoi ka ak menang nie,sampai nak kena tampaq ngn adk kecik aka si aiman tu"Hg nie kakak pasaipa p jelarh amik hadiah tue,kalut sgt eh" aduhh berbisa sungguh kata2 adkku ini.Apepun segala perancangan berjalan ngn lancar
Ak nak ucapkan terima kasih bnyak2 kat family ak,MAK,ABAH,K.CHIK n AIMAN serta kawan baik ak NORFAIZAN coz sudi teman ak p amik hadiah..teringat kenangan tawaf bandar damansara tu smpai 3x.Apepon sume tu jadikan pengalaman manis..Terima kasih bnyak2 kat IMPACT CREATION(M) yg sudi layan kitaorg walaupun time tu tgh lunch..

Lastly ak sajikan ngn gmbaq2 kitaorg masa kat sana.kih kih kih...





TERIMA KASIH ALLAH :)


2 ulasan:

  1. tahniah shippy!! sy kagum dgn anda.hehe

    BalasPadam
  2. terima kasih banyak2 tanpa nama...semua orang boleyh berjaya...jom cuba sama2 yee :) :)

    BalasPadam